PDCA – een tastbare benadering voor alle tijden HB (11)

 

In het begin van onze reeks hebben we ervoor gepleit vooral tijd te nemen om na te denken. Nu is de tijd gekomen om ideeën, discussies en plannen om te zetten in de praktijk. Daarvoor moet je durven om ook zonder de directe gevolgen van de acties te kunnen overzien, in het diepe te springen. Wij leren vooral van de eigen ervaringen, maar daarvoor moet je soms ook over de eigen schaduw kunnen springen.

 

Om zicht te krijgen op de resultaten van je acties is het goed het oude bekende PDCA (Plan, Do, Check, Act) model erbij te nemen. Bekend geworden door Deming in de tijd van kwaliteitskringen, maar nog altijd bruikbaar en actueel.

 

Gepland hebben we al, zie de vorige blogs, we zitten nu in de ‘Do’ fase, we zetten zaken om in de praktijk. Vervolgens meten of bepalen we de voortgang – Check – om daarna bij te sturen – Act.

Ook bij samensturing en zelforganisatie is het van belang goed af te stemmen wat men voorstaat en wie wat waarmee bedoelt. Ik zou bijna zeggen juist bij deze werkvormen is communicatie en duidelijkheid gevraagd. Daarna gaan we tot uitvoering over en dan bepalen we de resultaten ervan, zo nodig sturen we bij. Dit vraagt om een instelling van het ego die openstaat voor andere meningen en ideeën. Een instelling ook die de controle durft te lossen en een die aanvoelt wat anderen bezighoudt. Wij zijn er onze blogs mee begonnen en komen er nu op terug: laatste kans om het eigen ego te managen. Jij zelf besluit wanneer je de eigen overtuiging loslaat en anderen meningen en observaties toelaat, niet jouw ego bepaalt dat. Het ego zou liever alles bij het oude gedrag en denken laten dat voelt veiliger. En als dat loslaten pijn doet, dan mag je dat tonen, als je er onzeker over bent mag je dat zeggen dat helpt anderen om vergelijkbare stappen te zetten. 

Maak afspraken met een vast collega (buddy), naast je collega’s uit het team, dan is het gemakkelijker om wat dieper te gaan in de feedback over elkaars gedrag en drijfveren.

Ben jij nieuwsgierig naar de invloed van jouw ego op je gedrag? Neem dan contact op met mij. Ik kan je uitnodigen voor een webinar hierover op 27 augustus, of we kunnen een gesprek voeren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.