Zelfleiderschap en toekomst 

Je leeft nu, maar vaak wordt dat vergeten, men denkt er niet meer aan, zoals een vis in het water. Misschien ben je opgezweept door de huidige omstandigheden vooral aan het piekeren. Wat zal er morgen met mijn job gebeuren? Heb ik nog een rol te spelen? En dergelijke meer.

Er bestaat een grote kans dat je daardoor geen ruimte in je hoofd hebt om beter na de denken. Plaats te nemen in een denkbeeldige helikopter om een overzicht van de situatie te verkrijgen, kan daarbij helpen.

Hoe zit het met jouw zelfleiderschap?

In mijn boek Doe-het-zelf leiders (Lannoo Campus 2018) wordt er uitvoerig ingegaan op de belangrijkste determinanten van zelfleiderschap. Een overzicht:

1.     Autonomie in je werk nastreven, erin opgaan

2.     Verbonden zijn met anderen, je netwerk kunnen uitbouwen

3.     Goed willen zijn in wat je graag doet, toegewijd zijn

4.     Doorzettingsvermogen, veerkracht hebben

5.     Probleemoplossend vermogen bezitten

6.     Reflecteren, leergedrag en zelfkennis hebben

7.     Zelfvertrouwen en zelfrespect hebben

8.     Zelfkritisch zijn, zelf doelen kunnen stellen, zelfcorrectie kunnen uitvoeren

9.     Zelfcontrole bezitten, eigen energiespanning kunnen reguleren

 Is dit niet de top 9 van goed leiderschap? Er is een verbluffende parallel met Ego management en de aspecten die daarbij een rol spelen zoals we in de vorige blogs hebben gezien. De mate van emotionaliteit, grootte en openheid van het ego bepalen hoe je je gedrag kan en wil bijsturen en de ook de vaardigheid om beter samen te werken. Als je aan deze determinanten werkt kom je altijd op je pootjes terecht, of het nu gaat over gisteren, vandaag of morgen. Kies er daarom enkele elementen uit en maak er een actieplan voor om ze in de praktijk van morgen te vergroten of te verbeteren. Betrek jouw team of organisatie erbij en je bent vertrokken voor de toekomst!

Zo kun je als (zelf)leider een voorbeeld zijn voor de anderen, jouw team of organisatie.